VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  julemad

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 
julemad


Når julen nærmer sig begynder mange at tænke i juleknas og lækker julemad.
Ofte forbinder vi netop det delikate med det hjemmelavede, hvad enten det er de klassiske ting til julefrokosten-eller middagen, eller det er de søde lækkerier der kan nydes til kaffen.
Madkanalen har her samlet et udvalg af retter som vil vække jubel på ethvert julebord.
Ind under jul eller i juledagene er det dejligt at kræse lidt på frokostbordet. De Stegte sild i tomatmarinade vil gøre lykke hos alle sildeelskere.
De kan også bruges på julens frokostbord og bør ledsages af groft rugbrød, en snaps og en god øl.

Hvad med at lave en rigtig gammeldags ?mormor? rullesteg med svesker. Det er ikke noget stort arbejde, men en helt vidunderlig oplevelse at spise. Hellere lidt men godt!

Det kan også anbefales at lave en graved svinefilet. Det tager kun 2 døgn at grave den, med sukker,salt og tørred dild, men der kan spises af den i mange dage eller den kan række til mange på julens frokostbord.

Har julemiddagen været lidt vel tung og overdådig er Salat med andelever og hummerhaler en rigtig luxussalat.

Er det hyggestunder efter en frisk gåtur var det måske en ide med varme Ristede kastanjer og et glas Gløg eller Chai. Chai er duftende krydderte med varm mælk og sukker eller honning.
Og så det søde...
At lave hjemmelavet konfekt behøver ikke at være særligt vanskeligt. Faktisk kan det gøres ganske enkelt ved at købe gode tørrede frugter.

Man kan også tørre æbleringe på snor og dyppe halvdelen i chokoladen. Det er ikke ?syndigt? at spise lidt af den slags, selv om man hører til ?kalorietællerne?.
Skønne hjemmelavede julegodter er en god gaveide til dem man holder af, men som man måske ikke rigtig er på gavefod med.
Det er altid en succes at modtage delikate stykker i flot cellofan eller en fin æske.

Hvis det er lækker konfekt med marcipan så klik dig videre til det andet juletema her på Madkanalen: JULEKNAS og se hvordan man laver ?Store chokoladedag,? her kan du finde opskrifter på 5 forskellige slags lækker hjemmelavet marcipan med forskelligt fyld.
Det kan der blive en rigtig hygge eftermiddag ud af sammen med vennerne.
Julemiddagen
Juleaften hører der selvfølgelig sulemad til. Hvad enten det er Flæskesteg med sprød svær eller

Gammeldags Andesteg
Til begge dele er det næsten obligatorisk med små

Brunede kartofler Prøv også at lave din egen hjemmelavede rødkål. Det er ikke vanskeligt og kan sagtens gøres dagen før juleaften Hjemmelavet rødkål med appelsin

Skal der være lidt mere pift over anden så server Tranebærkompot og

Ovnbagte æbler og svesker

Hvad er en juleaften uden Ris a la mande
Husk at lave risengrøden dagen før juleaften så den er blevet rigtig kold før den skal blive til Ris a la mande.
Og husk mandelen!

Rigtig glædelig Jul ønsker Madkanalen
   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau