VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Brunede kartofler

De brunede kartofler må ikke mangle.
Sådan laver du brunede kartofler .
Husk kartoflerne skal helst være kogt dagen før. Opbevar dem med et opvredet visketykker over, ikke alu-folie som kan misfarve kartoflerne., Det er godt at skylle dem i koldt vand lige inden de kommes på panden. Karamellen vil klumpe i begyndelsen men den bliver glat og jævn efter et lille stykke tid.

BRUNEDE KARTOFLER (4-6 personer)

1 kg små runde, kogte pillede kartofler
4 spsk. sukker
40 g smør

Drys sukkeret på en pande og lad det smelte langsomt. Rør ikke i det endnu. Når det er smeltet og lysebrunt kommes smørret på. Rør nu til karamellen er lysebrun og ensartet. Kom de fugtige kartofler på og ryst panden godt. Varm igennem ved jævn varme og ryst panden ofte så karamellen fordeles. Hvis kartoflerne bliver helt tørre kan du stænke lidt koldt vand henover.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau