VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Ovnbagte æbler og svesker

De æbler og svesker man fylder i and eller kalkun bliver som regel ret bløde og er ikke så pæne. Du kan i stedet lave denne version af både æbler og svesker, for de ser både dekorative ud og smager godt.

OVNBAGTE ÆBLER OG SVESKER I COGNAC (6 personer)

4 ikke for store røde æbler, f.eks. Ingrid Marie
lidt citronsaft
20 g smør
ca. 1 spsk. rørsukker eller farin
150 g store svesker med sten
¾ dl vand
1 spsk. sukker
2-3 hele nelliker
2 spsk. cognac eller portvin

Start med sveskerne: kom dem i en gryde med vand, sukker og nelliker. Bring dem langsomt i kog og lad dem småkoge under låg 5 minutter. Hæld cognac eller portvin over og stil sveskerne koldt et par timer, gerne til næste dag. De skal lunes let før de skal bruges. Del æblerne i halve eller kvarte og tag kernehuset ud. Dryp dem med lidt citronsaft så de ikke bliver mørke. Smør et ovnfast fad godt og læg æblerne heri med skindsiden opad. Kom små smørklatter over og drys med rørsukker eller farin. Bag dem midt i en 200 grader varm ovn ca. 10 minutter eller til de er møre. Anrettes sammen med sveskerne.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau