VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Flydende frugt og grønt giver ny energi

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 
Flydende frugt og grønt giver ny energi


Skønne drikke lavet af frugt og grønt er noget der kan kvikke dig op til hver en tid. Især her i de sidste vintermåneder. Start f.eks. dagen med en lysegrøn drik eller forkæl dig selv midt på dagen med en sund, kold milkshake.
Vi har blandet nogle meget forskellige drikke til dig her. De er ment som inspiration, for der er næsten ingen begrænsninger på, hvad du kan blande sammen.


Alle frugter og grøntsager indeholder en del vand og kan derfor presses til saft. Også dem du umiddelbart finder tørre og kedelige.
Måske er det lige netop dem, der giver din "drink" det sidste pift.
Prøv for eksempel Lysegrøn vårdrik . Eller mango-melondrikken med frisk ingefær

Til at presse saften skal du bruge en saftpresser eller centrifuge, som det nærmere er. De fås til rimelige priser og de fylder ikke hele køkkenskabet. De cremede milkshakes kan laves med en blenderstav Sådan bruger du en blenderstav.

- prøv f.eks. den lækre banandrik her ? eller i en foodprocessor. Sådan laver du milkshakes på foodprocessor.
? som du f.eks. kan lave en sund, frisk og syrnet milkshake med bær. Læs brugsanvisningen først, for det kan varierer om frugterne skal skrælles før presning.
Husk du behøver ikke gå ud og købe ind specielt til at lave sunde drikke. Pointen er at du bruger, hvad du har. Ofte har man lige en lille rest af hvidkålen, et æble og en overmoden banan. Måske kan det bruges. De fleste safter har godt af at blive smagt til med lidt syre i form af citron, lime eller appelsinsaft. Drik safterne nypressede da luftens ilt kan ødelægge vitaminerne og den flotte farve. Lav ikke større portion end du skal bruge. Du kan se mængderne ved hver opskrift, men du kan altid lave en mindre portion. Se med her, måske bliver du lige så "bidt " af det som jeg.
   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau