VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Italiensk nakkekam med pasta

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Italiensk nakkekam med pasta

Nakkekam på italiensk manér med en kraftig tomatsauce er meget lækker mad. Kødet er spækket med små stykker hvidløg og salvie som giver smag til både kød og sauce. Saucen er for øvrigt mager, da den er lavet på tomatjuice. Rester af kødet kan spises koldt med grøntsager og en god dressing.

ITALIENSK NAKKEKAM MED PASTA (4 personer)

1 ½ kg nakkefilet ( nakkekam u/ spæk)
1 fed hvidløg
1 håndfuld friske salvieblade ( eller basilikum el. merian)
salt og kværnet peber
evt. 20 g smør el. 1 spsk. olie
ca. 6 dl tomatjuice
majsstivelse eller lys saucejævner
evt. lidt vand
Tilbehør: pasta, ris, små kartofler og / eller grønne grøntsager

Tør kødet og puds det evt. pænt i siderne. Stik små lommer med en skarp kniv. Pil og skær hvidløget i skiver. Kom et stykke i hvert hul sammen med lidt skyllede krydderurter. Krydr med salt og peber. Brun kødet rigtig godt på alle sider i smør eller olie. Hæld juicen ved og dæmp varmen. Steg nu under låg ca. 1 ½ time eller til kødet er mørt. Kødet må gerne vendes én gang undervejs. Tag kødet op og lad det hvile 15 minutter. Kog skyen igennem, spæd evt. med mere juice eller vand hvid smagen er for kraftig og jævn saucen let (den må endelig ikke blive for tyk). Smag til med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver og server saucen over.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau