VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Taffelspitz med urter og kartofler

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Taffelspitz med urter og kartofler

Vi er så vant til at stege det røde oksekød, men du skulle prøve denne tyske specialitet som hedder taffelspitz. Jeg har brugt den billigere oksecuvette, men du kan også bruge culotten, som skal koges meget mør med masser af grøntsager. Smagen er virkelig god.

TAFFELSPITZ MED URTER OG KARTOFLER (4 personer)

1 lille cuvette ca. 1 kg
1 kvist timian
10 hele peberkorn
3-4 porrer
4 gulerødder
6-8 kartofler
evt. lidt selleri eller persillerod
lidt persille
høvlet peberrod
Tilbehør: evt. rugbrød

Kom kødet i en gryde med koldt vand der lige dækker. Bring det i kog og fjern evt. skum fra overfladen. Rens en porre og en gulerod og skær dem i mindre stykker. Kom dem i vandet sammen med salt, peberkorn, timian og persillestilke. Lad kødet koge for svag varme ca. 2 timer til det er meget mørt (dette kan gøres aftenen før). Rens imens resten af urterne og kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tag kødet op og hold det varmt. Si suppen, kom den tilbage i gryden og kog den lidt ind for god varme. Kog først kartofler og gulerødder næsten møre og kom porrerne i til sidst. Skær kødet i skiver og server det med grøntsagerne i suppen. Giv høvlet peberrod til. Rester af kødet gemmes i suppen og stilles koldt.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau