VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Lammekølle med råstegte kartofler

Til 4 personer


Lammekøllen fås til rimelige priser, og er dejlig gæstemad eller weekendmad til hele familien.
Servér den med en god blandet salat og læg groftskårne kartofler under køllen, mens den steger.

1 lille lammekølle (1 1/2 kg)
1 fed hvidløg
lidt persille eller salvieblade
20 g smør
salt og peber

Tilbehør: God blandet salat
Lammekøllen kan evt. udbenes først.
Stik små lommer i fedtlaget med en spids kniv, og put rullede salvieblade eller små duske skyllet persille i.
Rør smør, hvidløg, salt og peber sammen og smør det på oversiden af køllen.
Skrub en passende mængde kartofler og skær dem i kvarte.
Kom lidt olivenolie, salt og peber på og vend dem rund bradepanden.

Læg lammekøllen på kartoflerne, brun den midt i ovnen ved 225 grader i 20 minutter, dæmp varmen til 170 grader, tilsæt en kop vand og steg ca. 1 time. Lad køllen trække i 20 minutter inden den skæres ud.

Opskrift: Susanne Engelsoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau