VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Fyldte figner

Disse fyldte finger kan bruges på mange måder fx. er de gode på ostebordet, eller som der er lagt op til i opskriften dryppet med honning og spist med flødeskum eller vanilleis som dessert. Er der en rest tilbage så server dem på morgenbordet med græsk yoghurt og honning.

FYLDTE FIGNER

14 store tørrede figner
1/2 liter vand
1 usprøjtet citron

Fyld
50 g valnødder
50 g mandler
1/2 spsk stødt kanel
1/2 tsk stødt nellike
1 spsk sesamfrø
3 spsk honning

honning til at dryppe over fignerne

Tilbehør: flødeskum eller vanilleis

Placer fignerne i en gryde med stilken opad.
Hæld vandet på.
Skær skallen uden det hvide af citronen.
Skær derefter citronkødet uden det hvide i skiver og kom skal og kød i gryden.
Bring gryden i kog læg låg på og lad det trække et par timer.
Skær et kryds i toppen af fignerne.
Hak valnødder og mandlerne mellem fint.
Bland nødderne med kanel, nellike og sesamfrø og honning.
Stik en finger ind i fignerne og lav en ?lille pose?.
Kom fyldet i fignerne og stil dem i et ovnfast fad.
Dryp honning over.
Bag fignerne midt i ovnen ved 150° i 45 minutter.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau