VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Marengs med ingefærskum, figner og chokoladesauce

Til 6 personer

Marengs
2-3 æggehvider
100 g brunt rørsukker

Ingefærskum
21/2 dl flødeskum
3 spsk syltet ingefær
fintrevet skal fra 1/2 lime eller citron

Chokoladesauce
50 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde

Pynt
6 friske figner (saronfrugter kan også bruges)

Pisk æggehviderne næsten stive.
Tilsæt sukkeret, og pisk til æggehviderne lidt seje.
Lav nogle æggehvide- ?reder? på en bageplade dækket med bagepapir.
Stil marengsene midt i ovnen og bag dem ved 150° i 11/2 time, eller til de er tørre. Lad dem afkøle på rist.

Pisk fløde til skum.
Bland fløden med hakket ingefær og limeskal.

Smelt chokoladen med piskefløden, og pisk, til det er blankt og fint.

Kom en god skefuld flødeskum på marengsene lige inden servering.
Kom chokoladesauce og friske figner på flødeskummet.
Spis kagerne straks til en god kop kaffe.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau