VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Fransk nougatcreme mellem sprøde filodejsbunde

Til 4 personer

Fransk nougatcreme
150 g fransk nougat med nødder
½ l piskefløde
3 spsk. citronsaft
Fintrevet skal fra 1 appelsin

Sprøde bunde
1-2 plader filodej
40 g smeltet smør
Perlesukker og alm. sukker evt. mandelflager

Sharonpure
2 modne sharon (også kaldet kakifrugt)
3 spsk. flormelis
3 spsk. citronsaft og fintrevet skal fra ½ citron
Kom nougat, brækket i små stykker og fløde i en gryde. Varm fløden op uden omrøring til nougaten er smeltet. Lad nougatfløden afkøle gerne til næste dag eller mindst 4 timer. Hæld nougatfløden gennem en sigte. Pisk nougatfløden stiv. Tilsæt nødderne fra nougaten, citronsaft og appelsinskal og smag den til.

Skær 12 cirkler på ca. 8 cm diameter ud af filodejen. Pensel cirklerne med smør, og drys 8 med sukker og 4 med perlesukker eller mandelflager. Bag dem i ovnen ved 150° i ca. 7 minutter.

Fjerne sharonfrugtens skal så godt som muligt. Purer sharonfrugt, flormelis, saft og skal fra citronen og smag den til. Læg kagerne sammen med den franske nougatcreme og server dem straks. Server frugtpureen i en skål ved siden af.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau