VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Islagkage med brombær

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Islagkage med brombær

Til 8 ? 10 personer

Lagkagebunde (3 stk.)

4 æg 1½ dl (ca. 120 g) sukker
2 spsk. koldt vand
1½ dl (90 g) hvedemel
½ tsk bagepulver

Del æggene i hvide og blomme. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk til hviderne bliver blanke. Pisk æggeblommer og vand sammen. Kom resten af sukkeret i, og pisk blommerne lysegule. Bland hvedemel og bagepulver grundigt sammen. Kom melblandingen i æggeblommerne. Vend forsigtig æggehviderne i med en dejskraber, til dejen er jævn.

Kom dejen i en springform, der er smurt godt med fedtstof eller beklædt med bagepapir. Stil kagen midt i en forvarmet ovn på 180° i ca. 30 minutter.

Lad kagen køle af og flæk den i tre bunde.

Brombærpure
500 g friske brombær
2 dl sukker
½ dl rom

Iscreme
6 dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk flormelis
korn fra 2 stænger vanille

Pynt
50-100 g marcipan
2½ dl piskefløde
friske brombær

Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer, flormelis og vanillekorn sammen til det er lyst og cremet. Fold forsigtigt flødeskummet i æggeblommerne.

Læg først en kagebund i en springform. Kom en tredjedel af brombærrene og en tredjedel af iscremen på. Læg næste bund på og den næste tredjedel af brombærrene og af iscremen. Læg den sidste bund på og resten af brombærrene og derefter iscreme.
Frys islagkagen i mindst 4 timer.

Riv marcipanen groft over en bageplade med bagepapir og spred det ud. Rist marcipanen i ovnen ved 180° i ca. 4 minutter eller til den er gylden. Tag kagen ud af fryseren og lad den stå mindst ½ time inden den serveres.

Pynt med flødeskum, ristet marcipan og brombær.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau