VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Prinsesselagkage

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Prinsesselagkage

Til 10 personer

6 æg
2½ dl (ca. 210 g) sukker
3 spsk. koldt vand
2½ dl (150 g) hvedemel
½ tsk. bagepulver

Traditionel kagecreme
½ l sødmælk
3 æg
6 spsk sukker
vanillekorn fra vanillestang eller vanillesukker
4 spsk. hvedemel

600-1000 g friske hindbær eller blåbær
florsukker

½ l piskefløde

Pynt
Lyserød glasur
Flødeskum
Små marengs kys
Friske hindbær

Del æggene i hvide og blomme. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk til hviderne bliver blanke. Pisk æggeblommer og vand sammen. Kom resten af sukkeret i og pisk blommerne lysegule. Bland hvedemel og bagepulver grundigt sammen. Kom melblandingen i æggeblommerne. Vend forsigtig æggehviderne i med en dejskraber til dejen er jævn. Fordel dejen i en stor og lille springform der er smurt godt med fedtstof, eller beklædt med bagepapir. Stil kagerne midt i en forvarmet ovn på 180° i ca. 30 minutter, den mindste skal have ca. 20 minutter. Lad kagerne køle af og flæk dem hver i tre bunde.

Bring mælken næsten i kog. Pisk æg, sukker, vanille og mel grundigt sammen. Hæld forsigtigt den meget varme mælk i æggeblandingen og pisk imens. Kom blandingen tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under omrøring. Lad cremen køle helt af.

Bland bærrene med florsukker. Pisk fløden stiv. Læg lagkagen sammen med creme, bær og flødeskum. Pynt med glasur, flødeskum, marengs og friske hindbær.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau