VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Sprød sød marengsbund med sommerlig jordbærfyld

Til 8-10 personer

Marengsbund
4½ (3 bægre pasteuriserede) æggehvider
2½ dl (200 g) sukker
1-2 tsk eddike

Jordbærfyld
½ l piskefløde
4 spsk. lemoncurd (købes i specialforretninger i syltetøjsafdelingen)
500-800 g jordbær

Pynt
Frisk citronmelisse
evt. lidt ribs

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk til hviderne bliver blanke. Kom eddiken i, og pisk lidt igen. Spred dejen ud på bagepapir til to runde marengsbunde.
Bag bundene ved 100° i 2½-3 timer eller til bundende er helt tørre. Sæt ovndøren lidt på klem.

Pisk fløden stiv og vend forsigtigt lemoncurd i. Fordel flødeskummet på marengsbundene og jordbær på.

Pynt evt. med ribs og friske citronmelisse blade. Server og spis kagen straks.

Hvis man er i tidsnød, kan bundene købes hos bageren, og opskriften bliver meget hurtig og nem.

Opskrift: Susane Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau