VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Sommermedaljer med rabarber og flødeskum

Til 8-12 personer

Mørdej
150 g smør
3 dl (180 g) hvedemel
1½ dl (130 g) sukker
1 æggeblomme
Fyld
500 g rabarber
1½ dl (130 g) sukker
1 stang vanille
½ l piskefløde

Pynt
Glasur
Tørrede rabarber eller friske jordbær

Smuldr smør og mel sammen. Bland sukkeret i. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile mindst et par timer i køleskab. Rul dejen tyndt ud og stik 24 lige store cirkler (ca. 6-7 i diameter). Bag kagerne i ovnen ved 200° i ca. 7 minutter.

Skær rabarberne i stave (ca. 5 cm.) og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og kom vanillekorn plus resten af stangen ned til dem. Bag rabarberne ved 200° i ca. 10 minutter.

Pisk fløden til skum.

Tørrede rabarber:
Del rabarberne i 7 cm stykker, drys dem med sukker og lad dem trække 1 time. Læg rabarberne på en rist over en bagepapir beklædt bageplade. Bag dem i ca. 2 timer ved 100° med ovndøren lidt på klem.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau