VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Iskager med marmoreret lakrids

At lave sin egen hjemmelavede is er en god oplevelse. Først fordi resultatet bliver SÅ LÆKKERT, men også fordi det er nemt og sjovt for børn at være med til.
Denne lakridsis er er helt speciel og festlig ? og mon ikke de fleste børn vil elske den.
Hader du lakrids- så undlad at komme den i.

Iskager med marmoreret lakrids

Ca. 60 g lakridskaramel fx. kick
1/2 dl vand
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
21/2 dl piskefløde (ved brug af ismaskine er fløde 9 % også egnet)
1 spsk sukker

Mariekiks

Kulørt krymmel til pynt på kanterne

Skær lakridskaramellerne i mindre stykker og kom det i en lille gryde med vand.
Varm op og rør til lakridskaramellen er gået i opløsning, skal være lidt sirupsagtig.
Pisk æggeblommerne med sukker til de er lyse og luftige.
Pisk fløden til skum og vend det forsigtig i æggeblommerne.
Indfrys iscremen, men rør i det 2 gange efter hver 1 time.
Anden gang du rører i cremen, dryp da lakridskaramellen over isen og rør 1 omgang.
Når isen skal bruges stilles isen 5 minutter ved stuetemperatur.
Rør 1 omgang så isen marmorere.
Kom en skefuld af den kolde, men ikke helt frosne creme mellem to kiks.
Rul de sammenlagte kiks i kulørt krymmel.
Frys evt. igen.
Hvis du bruger ismaskine- så tilsæt lakridskaramellen et kort øjeblik før du stopper ismaskinen, så der stadigvæk er striber i isen.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau