VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Anderledes æbleskiver med brombærsyltetøj

Et godt alternativ til de traditionelle æbleskiver.
De skal spises varme og nystegte. Brug de gode danske ? søde spiseæbler, f.eks Ingrid Marie eller Cox Orange.
ANDERLEDESÆBLESKIVER MED BROMBÆRSYLTETØJ

Brombærsyltetøj
200 g brombær eller frosne skovbær
1 dl rørsukker
1/2 dl vand
2 spsk rom

Dej
2 æg
1 dl (60 g) hvedemel
2 spsk pilsner øl
1/2 tsk. Kanel
1 tsk. sukker
1 nip salt
1 æggehvide

3-4 æbler

1/2 liter fritureolie

Tilbehør: flormelis

Kom brombær, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog et par minutter og kom rommen i.
Fjern gryden fra varmen og lad det køle af.

Pisk æg, mel, øl og kanel sammen.
Tilsæt sukker og salt.
Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.

Stik kernehuset ud af æblerne og skær dem i skiver eller både.
Varm olien op tjek om den bobler og syder om en tændstik.
Dyp æblestykkerne i dejen og dybsteg dem til de gyldne og sprøde.
Spis dem frisklavet med brombærsyltetøj og flormelis.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmusse

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau