VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Frugtkage med whiskey

Denne kage med masser af tørret frugt i bages uden fedtstof. Den smager rigtig godt og holder sig også godt. Du kan skære den i skiver og opbevare den i fryseren, så er det nemt at tage en skive op ad gangen til en kop te eller kaffe, eller når trangen til noget sødt melder sig. Hvis du ikke vil ofre spiritus på kagen kan du bruge appelsinsaft.

FRUGTKAGE MED WHISKY (ca. 20 skiver)

90 g hele cocktailbær
100 g svesker u/ sten
100 g kandiseret papaja eller anden tørret frugt
150 g rosiner
I alt ca. 450 g tørret frugt
125 g frosne hindbær eller solbær
120 g mørk farin
2 dl kold te (ikke parfumeret, f.eks. Ceylon)
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 æg
2 spsk. whisky
sandkageform 1 1/2 l

Skær sveskerne ud i mindre stykker, men lad de andre frugter være hele. Bland dem i en stor skål med farin, frosne bær og te. Dæk det til og lad det trække mindst 5 timer (du kan også bruge varm te og lade det trække 2 timer). Rør af og til. Væden skal være næsten opsuget i frugten. Bland mel og bagepulver og sigt det i. Rør det sammen med æggene til en lind dej. Kom bagepapir i en form og fyld dejen i. Bag den på nederste rille i en 175 grader varm ovn ca. 1 time. En nål skal komme tør op, hvis du stikker i kagen. Prik maser af huller i den og dryp whisky over. Pak papiret op om og lad den blive helt kold i formen, bedst til næste dag. Kagen kan føle lidt fugtig lige når du skærer af den, det skal den være.

pr. skive: 155 kcal (650 kj) fedtenergiprocent: 5,5g fedt

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau