VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Rødtunge med ristede timiansvampe i flødecreme

RØDTUNGE MED RISTEDE TIMIANSVAMPE I FLØDECREME

(4 personer)
1/2 kg rødtungefileter eller rødspættefileter
Salt, peber
1/2 dl tør hvidvin

Timiansvampe

250 g svampe
25 g smør
1/4 dl frisk citrontimian
1 tsk revet citronskal
2 dl fløde, piske eller madlavningsfløde
1 spsk cognac
Salt, peber

Tilbehør: ris f.eks. vilde, kogte kartofler eller brød samt årstiden grønsager.

Fold fileterne så de har samme tykkelse og læg dem i et ovnfast fad.
Krydr med salt og peber og dryp med tør hvidvin.
Dæk fadet med folet og bag fisken ved 200C i ca. 15 min.
Rens svampene og skær de største i mindre stykker.
Rist svampene i smør ca. 5 min. og krydr med timian og citronskal.
Kog fløde ved og lad det koge et par minutter. Smag til med cognac, salt og peber.
Anret fisken på en tallerken, kom svampene hen over og server med ris, kartofler eller brød samt årstidens grønt.

Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau