VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Lammeculotte med ratatouille

Her får du en rigtig dejlig ret at begynde en weekend på. Drik en god, let krydret spansk eller sydfransk Minervois til, og du vil få en mindeværdig oplevelse.

Lammeculotte med ratatouille

Antal personer: 2

  • 2 lammeculotter, ca. 300 g
  • Salt og peber

Ratatouille:
  • 1 aubergine i 2 cm tykke skiver
  • 1 squash i 2 cm tykke skiver
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler
  • ½ grøn peberfrugt i tynde strimler
  • 4 tomater i kvarte
  • 2 løg i både
  • 3 store fed hakket hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Hakket bredbladet persille

Rids culotterne på fedtsiden og gnid dem med salt og peber. Brun dem godt i ca. 5 min ? start med fedtsiden nederst. Tilsæt evt. lidt vand, lad kødet småsimre ved lavt blus 10 - 15 min. Pak dem i folie og dæk med et klæde, lad kødet hvile ca. 15 min. før udskæring i tynde skiver.

Vend aubergine- og squashskiverne i salt, lad det trække 15 - 30 min. Skyl saltet af i koldt vand. Varm olie i en tykbundet gryde og svits alle grøntsagerne, start med løgene, dernæst aubergine og til sidst de øvrige grøntsager. Steg videre ved middel varme i ca. 15 min, rør rundt en gang imellem. Vend hakket persille i lige før servering.

Fotograf: Bjarni Jacobsen
Opskrift: Gastronom Peter Damsholt

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau