VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Pandekager

Rigtig gammeldags pandekager er det ikke så tit man får- det er lidt synd for det er hyggeligt at invitere vennerne på pandekager med syltetøj til en kop te eller kaffe.
Selvfølgelig kan de købes færdige, men det kan slet ikke sammenlignes med dem du selv laver.
Mel, æg og mælk er det hele og så lidt olie eller smør til stegning.
Syltetøj, sukker eller is foretrækker de fleste at spise til, men kolde pandekager i madpakken smurt med et tyndt lag smør og drysset med sukker, det er heller ikke dårligt.
Kolde pandekager kan også rulles sammen med skiver af frugt og spises som et godt mellemmåltid hvis man er småsulten.

Mormors pandekager

250 g mel
4 æg
1/2 tsk salt
1 tsk sukker
3-31/2 dl mælk
2 spsk olie
olie eller smør til stegning

Pisk æggene sammen med mel, salt og sukker.
Tilsæt mælken lidt af gangen og pisk godt så der ikke er klumper.
Dejen skal have tykkelse ca. som en milkshake.
Pisk 2 spsk olie i til sidst.
Hvis dejen er for tyk bliver pandekagerne også tykke, så man må prøve sig lidt frem.
Pandekagedej har godt af at hvile en halv time før pandekagerne bages, så bliver resultatet bedst.
På en god pande kommes lidt olie eller smør og der hældes dej på så det kan dække panden ved at vippe den i forskellige retninger.
Pandekagen bages til den begynder at være lysebrun, den må ikke blive sort- så er varmen for høj.
Vend den hurtig med en paletkniv- eller måske i luften hvis du tør!
Læg pandekagerne ovenpå hinanden og dæk med staniol så de ikke bliver kolde.
De kan også lunes i ovnen inden de skal spises.
Denne type pandekager kan også bruges som madpandekager fyldt med grønsags-eller kødfyld. Drys lidt ost over og gratiner i ovnen.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau