VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Hjemmelavet pizza med løg og kartofler

At lave sin egen pizza er måske ikke helt så hurtigt som at hente den nede om hjørnet på Pizzariaet, men til gengæld er det langt billigere og mindst ligeså godt, hvis ikke bedre.
Dejen kan du lave næsten når det passer dig, og så kan du styre hævningen ved at tilpasse temperaturen efter behov. Skal du bruge den hurtigt så anvend lunkent vand og lad den hæve ved stuetemperatur. Skal den først bruges 6-10 timer senere så brug lidt koldere vand og lad den vente i køleskab. Så vil den hæve meget langsommere, det bliver den bestemt ikke dårligere af- tværtimod.
Denne opskrift på dej kan du også bage til et brød, så når du er blevet dus med dejen kan du lave dobbelt portion og lave en stor pizza af den ene halvdel og et dejligt brød af den anden del.

Pizza med løg og kartofler

3,5 dl lunkent vand
ca. 15 g gær (1/3 del af en pakke)
1/2 spsk salt
1/2 spsk sukker
1 spsk olie
ca 500 g hvedemel

Fyld:
2 bagekartofler
2 mellemstore løg
ca.100 g revet ost
1 dåse koncentreret tomatpure
Olie til pensling
Pizzakrydderi
Evt. bacon eller Scoriso pølse

Vand ,gær, salt, sukker og olie piskes sammen i et stort fad og der piskes eller røres mel i lidt ad gangen indtil du ikke kan røre det mere.
Så drysses der mel på bordet og på dejen og den skrabes ud på bordet, hvor den skal æltes godt.
Hold fingre og bord fri for mel ved at gnide med mel så det smuldrer af. Rene fingre gør det langt nemmere at ælte dejen godt.
Tilsæt mere mel under æltningen , men ikke mere end nødvendigt.
Ælt til dejen er blank og glat.( gerne mindst 10 min) Den skal være blød som en pigebarm.!
Lad dejen hæve tildækket til næsten dobbelt størrelse.
Slå luften ud af dejen og rul den ud på et stykke bagepapir med lidt mel på, så den får størrelse som bradepanden.
Træk dejen over på pladen på papiret.
Smør hele pizzaen med et lag koncentreret tomat, drys godt med pizzakrydderi på.
Læg tynde skive af kartofler og løg taglagt.
Vil du have bacon eller pølse lægges de også imellem.
Drys med salt og pensl kartofler og løg med lidt olie, så de ikke bliver for tørre under bagningen.
Drys pizzakrydderi og ost over og bag pizzaen i en forvarmet ovn på 225 grader i 20-25 min. ? til osten er lysebrun.
Denne pizza er rigtig god til næste dags frokost, den smager også godt kold.
Hvid du har lavet dobbelt portion dej så der også kan blive et brød, er det en god ide at dele dejen før den begynder hævningen.
Når pizzaen er i ovnen formes den anden halvdel til et brød, der efterhæver ca 20-30 min, pensles med mælk og bages ved 200 grader 30-35 min.
Det skal lyde hult når du banker det på bunden.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau