VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Hirsegrød med søde bær

Denne hirsegrød er et godt alternativ til den traditionelle risengrød.
Her er grøden kogt med soyamælk, men almindelig mælk kan også bruges.

HIRSEGRØD MED SØDE BÆR

2 1/2 dl (ca. 200 g) hel hirse
6 dl sojadrik med vanille og calcium

1/2 pose optøede blandede bær
3 spsk. sukker eller honning

Hirsen skylles grundigt før brug.
Koges op under svag varme og koges 5 minutter under omrøring.
Låget lægges på gryden der pakkes ind i et tæppe.
Lad grøden stå og hygge sig en halv til hel time.
Grøden bringes i kog og koger nogle minutter.
Bær og sukker blandes og serveres til grøden.

Lav bare en god portion da resten kan koges op med mere sojadrik og spises næste dag.

Hirse købes hele eller som gryn. Den anvendes mest til grød, men kan også bruges som tilbehør til retter.
De hele korn skal koges en halv time i rigeligt vand.
Hirse har tendens til at koge ud og få en grødagtig konsistens. Husk altid at skylle kornene godt inden de bruges.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau