VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Salat af perlebyg og torskelever med citrondressing

Holder man af torskelever er her en helt ny måde at servere den på, nemlig sammen med kogt perlebyg i en dejlig salat.
Perlebyg kendes fra det japanske køkken.
Perlebyg har ikke som man skulle tro noget at gøre med almindelig byg, da den er af en helt anden familie.
Den er som regel ret dyr og købes i special eller helsekost forretninger.
Den kan blandes med ris og spises som tilbehør eller kommes i salater.
Kan man ikke finde perlebyg kan hele kogte hvedekerner erstatte den.

SALAT AF PERLEBYG OG TORSKELEVER MED CITRONDRESSING

(4 pers.)
8 -10 soltørrede tomater i olie
1 forårsløg
1/2 avokado
1/2 rød peberfrugt
1 1/2 dl kogte kolde perlebyg
1/2 dl ristede græskarkerner
1 dåse torskelever i olie
salt og citronsaft

Citrondressing:
2 spsk citron olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk citronskal
1/2 tsk flydende honning
nykværnet rosa peberkorn
salt

feltsalat og frissesalat
friske nye blade citronmelisse

Tilbehør: flùtes

De soltørrede tomater skæres i tern.
Forårsløg snittes fint.
Avokado og peberfrugt skæres i tern.
Tomater, forårsløg, peberfrugt perlebyg og græskarkerner blandes i en skål.
Torskeleverne tages op af olien og dryppes med citronsaft og drysses med salt.
Dressingen piskes sammen og vendes i perlebygblandingen.
Salatbladene rives fra hinanden, blandes med citronmelisse og anrettes på et fad.
Perlebygblandingen fordeles over salatbladene.
Torskeleverne skæres over et par gange og lægges på salaten.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau