VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Clafouti med æbler

Denne dessert eller kage er en variation af en gammel traditionel fransk bondeopskrift.
Oprindeligt laves den med kirsebær, og det er bestemt værd at forsøge, når det er sæson for dem.
Her en den tilberedt med et godt dansk æble nemlig Ingrid Marie, der er et dejligt kraftigt spiseæble, som også er velegnet i kager og desserter.
Drys mede flormelis og server kold flødeskum til og en rigtig god kop kaffe.

CLAFOUTI MED ÆBLER

1/2 kg æbler
25g smør
2-3 spsk farin
1 spsk kanel
1/2 dl Calvados el. Brandy

Dej:
3æg
50 g hvedemel
3 dl mælk
1/2 stang vanilie

Æblerne deles i både og ristes let i smør på en pande.
Drys farin og kanel over.
Er æblerne lidt sure så brug lidt mere sukker.
Læg æblerne i en smurt kageform eller tærtefad.
Dryp spiritus over.
Pisk alle ingredienserne til dejen sammen så den er jævn og hæld den over æblerne.
Bag desserten/kagen ved 175 grader ca 50-60 min. til dejen er fast og hævet.
Server med flormelis og kold flødeskum.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau