VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Polenta stave med salat

Polenta er det italienske navn for majsmel kogt med vand, bouillon eller mælk. Det afkøles, skæres i stave eller stykker, hvorefter det ristes.
Spises som her sammen med salat eller som tilbehør til kødretter.

POLENTA STAVE MED SALAT

(4 personer)
1 l grønsagsbouillon
250 g majsgryn
1-11/2 spsk. finthakket frisk rosmarin
30 g parmesanost
2 spsk. olie.

Salat:
4 friske artiskokker eller artiskokbunde fra dåse
100 g grønne bønner
15 cherrytomater
1/2 salatløg
50 g salattern (feta ost)
friske basilikumblade
salatblade

Dressing:
11/2 spsk olie
11/2 spsk. citronsaft
11/2 spsk.sød chilisauce
1-2 fed presset hvidløg
salt og peber

Bring grønsagsbouillonen i kog.
Tilsæt majsgryn under omrøring.
Kom rosmarin i, og lad polentaen koge i 10 min. under omrøring.
Riv parmesanosten og rør den i.
Spred polentaen ud i en firkant på ca.25x25 cm. på et stykke bagepapir, og lad den afkøle.
Skær den i stave på ca.2x2x7 cm.
Varm olien på en slip let bageplade, og rist stavene, til de er gyldne. Læg dem på en bageplade og hold dem varme i ovnen.
Kog de friske artiskokke i letsaltet vand i ca. 25 min.
Pil bladene og ?skægget? af, og skær hjerterne i terninger.
( artiskokhjerter fra dåse kan også bruges).
Bønnerne koges 3-5 min. i letsaltet vand og skylles under den kolde hane.
Halver tomaterne og hak løget fint.
Sådan hakker du løg .
Bland artiskokhjerter, bønner, tomater, løg, salat-terninger, basilikumblade og salat.
Pisk dressing sammen og hæld den over.
Server evt. flute til.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau