VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Champignonsauce

Hvis du gerne vil servere sauce til bøffen eller det stegte andebryst er her en nem opskrift der hurtigt kan laves i mikroovn.
Det er faktisk en variation af den klassiske opbagte sauce, bare lavet på en anden måde, nemlig i mikroovnen.
Saucen bliver endnu mere lækker og velsmagende hvis en del af mælken erstattes med stegesky fra stegt kød. (fedtet skal skummes af). Her er saucen serveret til stegt andebryst.

CHAMPIGNONSAUCE

(Kan laves i mikroovn)
Ingredienser til 2 pers.:
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
3 dl letmælk
1 tsk. kinesisk sojab
sort peber
kulør
50 g champignon
sennep
evt. stegesky fra andebryst eller andet stegt kød.

Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
Kom smørret i en rundbundet 1 liters skål.
Tildæk og mikrobølg ved 900 W i 45 sek.
Tilsæt mel, og rør rundt til mel og smør har samlet sig.
Tilsæt mælken. Undlad at piske.
Mikrobølg ved 900 W i 2 1/2 min. eller til saucen koger.
Pisk saucen igennem, til den er jævnet.
Tilsæt kinesisk soja, sort peber, kulør og champignoner i skiver.
Mikrobølg ved 900 W i 2 min.
(Rist evt. champignonskiverne på panden sammen med kødet før de kommes i sauce).
Smag saucen til med sennep inden servering.
Tilsæt evt. stegesky.
Mikrobølg endnu et par minutter, hvis saucen smager af mel.

Opskrift: Maria Galberg

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau