VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Gul mirabellesyltetøj

Vi har en lidt overset frugt her i landet nemlig den gule mirabelle. Det er den første blomme som bliver moden i juli måned. Den er ret syrlig indtil den bliver gennemmoden, derefter kan den godt blive lidt melet. Det er vel en af forklaringerne på at den ikke er så velanskrevet som de andre større danske blommesorter.Det kan godt være den ikke er så spændende at spise rå, men tilberedt er den rigtig god. I Frankrig bruges den til det specielle franske mirabellesyltetøj.
Det er nu lidt urimeligt at overse mirabellen, den er efter min opfattelse den nordiske pendant til abrikosen. Tilberedt giver den en dejlig frugtgrød eller som syltetøj er den helt formidabel. Spis syltetøjet på de rå eller kogte havregryn om morgenen, på surmælksprodukter eller bare på et stykke brød.

Gul mirabellesyltetøj

2 kg gule mirabeller
2 dl. vand
1000 g sukker
3-4 tsk Rød Melatin ( syltepulver)
2 spsk sukker

Skyld og rens mirabellerne for stilke og blade. Damp dem med 2 dl. vand i en stålgryde under låg ca. 10 min.
Mirabellerne skal koge lidt ud.
Lad mirabellerne stå og svale lidt af og hæld så ca. halvdelen over på et stort fad så stenene nemt kan fiskes op med en gaffel.Gentag processen med den anden halvdel, så alle sten er fjernede.
Hæld mirabellemassen tilbage i gryden og tilsæt sukkeret.
Det koges igennem i nogle minutter. Er der lidt skum på syltetøjet kan det fjernes.
Melatinen blandes med ca 2 spsk. sukker og drysses i syltetøjet under omrøring. Koger igennem ca. 1 min og er klar til at hældes på rengjorte og varme glas, som bindes til med cellofan eller pergamentpapir.
Brug ikke staniol til syreholdige madvarer, de ætser staniolen.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau