VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Jordbærsyltetøj

At lave sit eget syltetøj er ikke spor svært. Når man først har prøvet et par gange finder man også hurtigt ud af, hvor stor forskel der er på den "færdigkøbte" og den "hjemmelavede".
Så kast dig ud i det ? og hjemmelavet syltetøj kan bruges til meget andet end på brød. Surmælksprodukter med mysli og lidt jordbærsyltetøj er dejligt eller hvad med pandekager med hjemmelavet syltetøj?

JORDBÆRSYLTETØJ

1000 g jordbær
1 dl vand
4-500 g sukker
2tsk Rød Melatin(syltepulver)
1/2 dl sukker

Jordbærrene skylles let og befries for blomsterne.( Det gør ingenting at det er de små jordbær som bruges til syltetøj, så er der flere bær glasset og kogetiden er kortere.)
Bærrene kommes en gryde og drysses med sukker. Er bærrene sure så brug lidt mere sukker.
Hæld 1 dl. vand ved og lad det stå og trække med sukker en times tid, til sukkeret begynder at smelte.
Kog det forsigtigt igennem til bærrene begynder at være møre ca. 5-10 min. Kort kogetid giver det mest friske og lækre syltetøj.
Bland Melatinen med 1/2 dl. ekstra sukker og drys blandingen i syltetøjet under omrøring.
Kog videre under omrøring ca. 2 min og fjern evt. det lyse skum.br> Hæld syltetøjet på rengjorte og skoldede glas.
Glassene kan evt. skylles i kogt vand tilsat en smule Atamon. Bind glassene til med film, (ikke staniol det ætses af frugtsyren).
Syltetøjet opbevares køligt og ikke for lyst.

Opskrift: J. Østergaard

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau