VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Velnøddemarengs med is og jordbær

Når det er sæson for skønne danske jordbær kan de ikke serveres ofte nok. Her er der bagt sprøde små marengsbunde som isen og jordbærrene anrettes på. Marengsbundene er med kanel og valnødder som giver dem et helt specielt pift der passer godt til både isen og jordbærrene.

VALNØDDEMARENGS MED IS OG JORDBÆR

(5-6 stk)
2 æggehvider
120 g sukker
1 tsk. kanel
lidt citronsaft
50 g valnøddekerner
1 tsk. Maizena

Pisk æggehviderne stive med 3-4 dråber citron.
Pisk halvdelen af sukkeret med til massen er sej og stiv.
Bland resten af sukkeret med maizena, kanel og de hakkede valnødder og vend det forsigtigt i marengsmassen.
På bagpapir sættes 5-6 kager med en diameter på 8-9 cm. og ca 2 cm tykke. Husk de bliver større under bagningen, giv plads imellem dem.
Bages ved 125 grader i ca 1 1/2 time eller til de slipper bagepapiret og føles hårde.
En god vanilieis lægges på hver bund og der pyntes med masser af søde jordbær i skiver.
Andre slags bærfrugt kan selvfølgelig også bruges.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau