VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Marangsreder med frisk frugt

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Marangsreder med frisk frugt

Marengsrederne er rigtig flotte og ikke svære at bage. De er sprøde udenpå men lækre seje indeni. De kan bages 1-2 dage før de skal bruges bare de opbevares et tørt sted. Fyld dem med masser af frisk frugt lige inden de skal på bordet. Skal du ikke spare på fedt og kalorier smager de også skønt med lidt is i eller lidt kold flødeskum.

MARENGSREDER MED FRISK FRUGT (4 personer)

2 æggehvider
2 dråber citronsaft
120 g sukker
1 tsk. majsstivelse
frugt f.eks.:
1 melon
250-400 g friske jordbær

Pisk hviderne med citronsaft til de er næsten stive. Vend halvdelen af sukkeret i og pisk igen til hviderne er helt stive. Bland resten af sukkeret med majstivelse og sigt det i. Vend forsigtigt. Kom bagepapir på en plade og bred marengsmassen ud i 4 cirkler. De må gerne være ujævne i kanterne. Lav en fordybning midt på med bagsiden af en ske, og lad 1-2 cm. være til kanten. Varm ovnen op til 100 grader og bag rederne midt i ca. 1 1/2 time til de er helt tørre udenpå. Løft dem forsigtigt over på en rist når de er kølet lidt. De er ret skøre. Anret med melonkugler og halve jordbær.

pr. portion med frugt: 215 kcal (890 kj) 0,6 g fedt 2,5 % fedtenergi
pr. marengsrede: 130 kcal (550 kj) 0 g fedt

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau