VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Alliance syltetøj

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Alliance syltetøj

Det er så nemt at lave sin egen syltetøj og behøver ikke at tage ret mange minutter. Denne alliance syltetøj kan laves af de fleste slags sommerbær. Her i opskriften er der brugt lige dele hindbær, ribs og solbær. Den sammensætning kan varieres med mange andre slags bær f.eks. brombær, rabarber og blåbær eller multebær. Har man ikke adgang til friske bær er det en god ide at købe blandingen med dybfrosne skovbær. Er det meget sure bær som bruges kan sukkermængden øges lidt.

ALLIANCE SYLTETØJ (4-5 glas syltetøj)

1 kg blandet frugt
3 dl.vand
500 g sukker
2 tsk rød Melatin (syltepulver)
2 spsk sukker
4-5 rengjorte glas
Evt. lidt Atamon

Den rensede og rengjorte frugt koges i 3-4 min eller til bærrene netop er møre.Sukkeret tilsættes og kogningen fortsætter et par min. Hemmeligheden ved lækker hjemmelavet syltetøj er at koge den mindst muligt, så bærrene beholder sin friske smag og farve. 2 spsk. sukker blandes med 2 tsk Melatin og det drysses i syltetøjet under omrøring og koger yderligere et par min. Der skummes evt. og syltetøjet er klar til at hældes på rengjorte skoldede og varme glas. Skal det opbevares længere tid kan der inden det hældes på glas tilsættes 1 tsk Atamon. Glassene bindes til med film eller syltepapir. Undlad at bruge metalfolie, da syren i frugten ætser folien.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau