VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Bagt laks med enebær

Enebærrene giver en helt ny smagsoplevelse sammen med laksen - og de let søde sprøde grønsager bakker godt op om den fine smag i fisken.
Laksen kan også erstattes af andre fisketyper,f.eks torsk, sej eller helleflynder, som kan skæres i lidt tykke portionsstykker. Tilpas stegetiden efter fiskens tykkelse.

BAGT LAKS MED ENEBÆR
4 personer

4 stykker laksefilet a ca. 150 g
(uden ben, men med skind)
2 spsk. hele tørrede enebær
Salt
4 gulerødder
2 stilke bladselleri
1 bdt. forårsløg (eller 1 porre)
20 g smør
1 sps. honning
Saft af 1/2 citron

Tilbehør:
Små kartofler eller pasta

Tør laksefileterne, og læg dem på en bageplade på et stykke letsmurt alufolie.
Skindsiden skal være nedad. Knus enebærrene, hak dem groft med en kniv, og fordel dem oven på laksen sammen med lidt salt.
Varm ovnen op til 250 grader. Bag laksen til sidst på næstøverste rille ca. 8 minutter, til den føles fast ved et let tryk med fingeren. Servèr med små kartofler og grønsager:
Skræl gulerødderne, og skær dem i meget tynde skrå skiver. Snit bladselleri, og skær forårsløgene også i skrå skiver. Svits først gulerødderne et par minutter i smørret, uden de tager farve. Tilsæt resten, og varm igennem. Kom honning på , og lad den smelte, og smag til med citronsaft. Lad grønsagerne simre, til de er tilpas møre, men stadig sprøde.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau