VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Fin æggestand med pynt

Skiverne af æggestanden her er et helt lille maleri i sig selv. Lav den sammen med børnene ? det vil more dem at se resultatet.

FIN ÆGGESTAND MED PYNT
(ca. 30 skiver)

9 æg
1 dl. Kaffefløde
1 dl. letmælk
1 spsk. maizena
salt
hvid peber
3 gulerødder
1 lille bundt broccoli
1 ½ dl. Grønærter

Pisk æggene let sammen. Rør Maizena ud i fløden og mælken og pisk det i æggemassen. Tilsæt lidt salt og hvid peber. De skrællede gulerødder skæres i lange stave ikke for tykke, broccolien i halvstore buketter. Begge dele blancheres i kogende vand i 3-4 min.
Sådan blancherer du grønsager .
Ærterne skal blot dyppes i det kogende vand for at tø op. Lad grønsagerne dryppe af for vand. Smør en 1 liters bageform godt med smør og sæt broccolien med hovederne nedad som omvendte træer. Læg gulerodsstave hen over gerne lidt i siksak så de ikke går til bunds i formen. Si æggemassen gennem en sigte og fyld halvt op i bageformen. Læg de resterende gulerødder på og drys ærter over til sidst. Fyld resten af æggemassen i. Dæk formen med smørsmurt folie og sæt den forsigtigt i vandbad (bradepande med vand i) i ovnen. Bag ved 200 grader i ca. 1 time. Tag æggestanden ud og lad den afkøle- gerne i køleskab til næste dag. Løsn æggestanden i kanten og læmp den forsigtigt ud af formen. Skær i fine skiver og server f.eks. med lidt grøn salat og en god skive spegeskinke og brød til.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau