VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Cous-coussalat med nødder

Salaten her har en dejlig smag og en spændende konsistens. En god variation af pasta-eller rissalater.

COUS COUSSALAT MED NØDDER (4 personer)

3 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ spsk. olivenolie
2 dl cous cous gryn (fås i helsekostafdelinger)
1 lille salatagurk
1 bdt. forårsløg
ca. 15 cherrytomater
evt. 1 dl rosiner
1 salathoved. f.eks. krølsalat
1-2 dl peanuts eller cashewnødder
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. tahin (sesampasta- også fra helsekostafdelinger)
lidt citronsaft
evt. 1 fed presset hvidløg

Bring vand, salt og olie i kog og rør grynene i. Dæmp varmen og kog under omrøring 4-5 minutter. Sluk og lad det trække under låg 10 minutter. Rør igennem med en gaffel og lad det blive helt koldt. Bland med agurk i små terninger, fintsnittet forårsløg, tomater i kvarte og evt. rosiner. Læg skyllede salatblade i bunden af en flad skål og kom blandingen ovenpå. Drys med nødderne. Rør yoghurten med tahin og lidt citronsaft og smag evt. til med hvidløg og lidt salt og peber. Server dressingen til salaten.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau