VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Kold agurkesuppe med mynte

Suppen her er forfriskende og sommerlig. Serveret med knuste isterninger er det noget, der kan svale på en varm sommerdag.

KOLD AGURKESUPPE MED MYNTE (4 personer)

2 salatagurker
groft salt
1 nyt hvidt løg, ikke for stort
1 stort bdt. persille
1-2 spsk. friske mynteblade
2 ½ dl kold grøntsags eller hønsebouillon
1 l yoghurt naturel
evt. lidt kværnet peber
ca. 4 knuste isterninger
Tilbehør: flutes eller ristet brød

Skræl agurkerne, flæk dem og skrab kernerne ud. Skær ca. 1/3 agurk i terninger til pynt, og gem dem. Drys de øvrige med salt og lad dem stå 10-15 minutter. Skyl dem godt. Kom dem i en blender eller food-processor. Pil løget, skær det i kvarte og kom det ved sammen med skyllet persille og mynte. Kør til det er helt findelt. Tilsæt bouillon og yoghurt lidt ad gangen. Blend hurtigt suppen sammen og smag den til. Smagen bliver kraftigere når den står lidt. Stil den koldt til den skal spises. Knus isterningerne meget fint og rør dem i så suppen er helt kold. Server med små agurketern og et mynteblad på toppen.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau