VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Lun løgtærte med salat

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Lun løgtærte med salat

Løgtærten her en nem at lave på forhånd og bare lune i ovnen, når den skal spises. De nye løg giver en skøn smag til tærten.

LUN LØGTÆRTE MED SALAT (4 personer)

1-2 ruller færdig usødet mørdej
2 bdt. store forårsløg eller små nye løg
15 g smør
1 spsk. sukker
1 bdt. purløg
100 g mager bacon i terninger
1 dl cremefraiche 18%
1 dl mælk
3 æg
salt og peber
Tilbehør: blandet fyldig grøn salat

Beklæd en smurt tærte form med dejen og skær kanterne pænt til. Prik bunden og forbag den 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn. Lav imens fyldet. Rist baconen sprød på en tør pande. Stil til side. Snit løgtoppene i tynde skiver. Pil løgene så der sidder lidt stilk på. brun dem let i smør på panden. Drys sukkeret over og ryst dem til de bliver gyldne. Kom evt. 1-2 spsk. vand ved. De skal snurre 4-5 minutter. Tag dem af og svits løgtoppen 1-2 minutter. Pisk cremefraiche, mælk og æg sammen og krydr med salt og peber.
Sådan ser du om et æg er friskt .
Snit purløgen fint. Tag tærtebunden ud af ovnen og læg løgene i rundkreds. Drys med løgtoppe, bacon og purløg og hæld æggemassen over. Bag tærten til æggemassen er helt stivnet 30-40 minutter. server tærten lun med salat til. Den bages i forvejen og lunes i oven, ligesom den kan fryses.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau