VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Gammeldags kylling med agurkesalat

Her har jeg lavet en kylling som i de gode gamle dage. Brug en kylling af en ordentlig kvalitet, så er du sikker på et godt resultat.

GAMMELDAGS KYLLING MED AGURKESALAT (4 personer)

1 stor frisk kylling eller to mindre
1 stort bdt. persille
salt og kværnet peber
35 g smør
2-3 dl vand
lys saucejævner eller majsstivelse
evt. lidt hønsebouillon eller fløde 13%
1-2 salatagurker
groft salt
2 dl eddike
1 dl sukker
1/2-1 dl kogende vand
kværnet peber
Tilbehør: nye kartofler, grøntsager

Tør kyllingen godt og fyld den med skyllet persille og krydr med salt og peber. Smelt smørret og lad det blive lysebrunt i en stegegryde og brun kyllingen rigtig godt på alle sider. Dæmp varmen og hæld vand ved. Det skal kun lige stå op om kyllingen i bunden af gryden. Steg under låg ca. 1 time efter størrelse. Mærk i låret om det er mørt og gennemstegt. Tag kyllingen op og si evt. stegeskyen. Skum evt. fedtet af og jævn skyen. Den kan fortyndes med bouillon, kogevand fra kartofler eller lidt fløde. Smag den til. Agurkesalat: Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst. Snit agurken i tynde skiver, gerne på råkostjern og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter. Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen. Lad salaten trække mindst ½ time. Server den til kyllingen sammen med kartofler og evt. grøntsager.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau