VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Ris pilaf med skinke og æbler

Retten her er nem og hurtig ? den passer næsten sig selv.

RIS PILAF MED SKINKE OG ÆRTER (4 personer)

1 løg
evt. 1 fed hvidløg
25 g smør
200 g skinke i terninger
3 dl langkornede ris (parboiled)
6 dl grøntsagsbouillon
lidt knust safran (kan undværes)
et par stilke persille
250 g fine ærter
Tilbehør: citronbåde, hakket persille

Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits dem i smørret i en sautepande eller gryde. Kom skinken ved og lad det småstege til skinken bliver lysebrun. Kom risene ved og svits dem 1-2 minutter. Hæld bouillonen ved sammen med knust safran og lidt persillestilke. Bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre under låg 15 minutter. Rør af og til. Rør ærterne i og kog videre 5 minutter. Væden skal være næsten opsuget og risene møre. Smag til med lidt peber og evt. salt. Server med hakket persille og evt. citronbåde.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau