VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Hakebøf med løg-rosinkompot

Hvis du har børn så lad dem være med i køkkenet i ny og næ. Det giver både madglæde og selvtillid at lære at lave mad og servere et måltid for familien. Hakkebøfferne her er ikke svære at lave og falder i de fleste børn og voksnes smag. Det kan dog godt være, at du selv skal skære løgene. Det svier i øjnene.

HAKKEBØF MED LØG-ROSINKOMPOT (4 personer)

5-600 g magert hakket oksekød
salt og peber
10 g smør til stegning
4 mellemstore løg
2 spsk. sukker
25 g smør
1 spsk. rødvinseddike
evt.. 1/2 dl vand
ca. 1 dl rosiner
Tilbehør: kartofler med persilledrys, salat, grøntsager

Start med løgkompotten: pil og skær løgene i tynde skiver. Kom sukkeret i en gryde og smelt det lige lysebrunt. Rør smørret hurtigt i, rør det sammen og hæld eddiken over. Kog det let sammen og kom løgene i. Rør hele tiden til de falder sammen. Kom evt. lidt vand ved sammen med rosinerne. Damp kompotten ved svag varme under låg 20 minutter. Server den varm eller lun til bøfferne. De kan opbevares 1 uge i køleskab. Smag til med lidt kværnet peber. Form kødet til 4 store eller 8 små bøffer,
Sådan former du hakkebøffer .
krydr og steg dem i lidt smør. server med det valgte tilbehør.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau