VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Stegt markrel med appelsinsauce

Markel er bedst kendt som makrel i tomat eller røget makrel, men de ferske makreller er også meget lækre tilberedt ferske. Prøv den sunde fisk med den pikante appelsinsauce og døm selv.

STEGT MAKREL MED APPELSINSAUCE (4 personer)

2 mellemstore ferske makrel (eller 4 små), skåret i fileter
salt og peber
lidt smør til stegning
1 lille løg
25 g smør
1 dl lys bouillon (evt. fiskebouillon)
fintrevet skal af 1 appelsin
saft af 2 appelsiner
evt. ½ dl tør hvidvin
1 bdt. purløg
Tilbehør: løse ris og evt. letkogte porrer

Få fiskehandleren til at skære fisken ud i fileter. Skrab dem for skæl, klip evt. finner af og skær dem til i kanten. Tør dem godt og skær et par ridser i skindet med en skarp kniv. Drys med salt og peber. Steg dem lige til sidst i smør, ca. 5 minutter på skindsiden og 2 minutter på den anden side. Så bliver de dejlig sprøde og ikke tørre. Pil og hak løget fint.
Sådan hakker du et løg .
Svits det et par minutter i smørret uden det tager farve. Kom bouillon og appelsinsaft og evt. vin i og lad det småkoge 10 minutter til det er tyknet let.. Kom den revne skal i og smag saucen til. Vend til sidst klippet purløg i. Server med løse ris og evt. porrer. Anden fisk end makrel kan bruges.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau