VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Frugtkage

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Frugtkage

Når der skal bages kage til mange, og det ikke kan gøres i sidste øjeblik, er denne skærekage med meget frugt helt fortræffelig. Den kan laves med udelukkende madæbler eller en større eller mindre del af æblerne kan erstattes med anden frugt, f.eks. rosiner, figner, dadler, svesker, tranebær, friske solbær eller andre ikke for fugtige bær. Kagen indeholder slet ikke noget fedtstof, men er bestemt ikke tør eller kedelig. Den kan holde sig frisk og lækker i flere dage og kan skæres i mange stykker.

FRUGTKAGE

4 æg
300 g sukker
270 g mel
3/4 dl. mælk
1 spsk. vaniljesukker
2,5 spsk. kanel
3 tsk. bagepulver
70 g kokosmel
100 g hakkede mandler el. hasselnødder
900 g faste madæbler i tern (eller delvis anden frugt)

Pisk æggene
Sådan ser du om et æg er friskt .
godt med sukker, kanel, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt mælk, kokosmel og vend forsigtigt melet i dejen. Bland dejen med den grofthakkede frugt og nødderne. Dejen kommes i en bradepande på ca. 27 x35 cm beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter, eller til dejen slipper en strikkepind eller en gaffel. Kagen afkøles og skæres i passende stykker, når den skal spises. Kan også spise lun med lidt kold cremefraiche til.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau