VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Ærtesuppe med sprød salat

Supper der spises kolde virker forfriskende samtidig med de mætter godt. De har også den fordel at de kan tilberedes i god tid, smagen bliver kun bedre mens de står på køl. Husk et stykke af det gode brød til. Ærtesuppen kan laves med frosne eller friske ærter, når de kommer. Den får en ekstra god smag med den kolde hvidvin i. Det kan også være en mousserende vin, du bruger, kom den i lige inden suppen skal spises. Lidt rejer smager også godt på suppen.

ÆRTESUPPE MED SPRØD SALAT (3-4 portioner)

½ l hønsebouillon
1 bdt. forårsløg
200 g fine ærter
1-2 små hjertesalathoveder
1-1½ dl tør eller halvtør hvidvin
lidt fintsnittet purløg

Rens forårsløgene og snit dem i mindre stykker, med alt det grønne. Bring bouillon og løg i kog og kog 10 minutter under låg. Kom ærterne i og kog 4-5 minutter uden låg. Gem ½ salathoved til pynt. Skil resten af bladene fra hinanden, skyl dem og og kom dem i suppen. Lige så snart de falder sammen tages gryden fra varmen. Blend suppen så fint som muligt. Smag den til med evt. salt og lidt kværnet peber. Den må gerne være lidt tyk nu. Stil den koldt et par timer. Rør hvidvinen i og smag til igen. Drys med fintstrimlet salat og purløg.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau