VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Flankesteaks med bagt kartoffet og tzatiki

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Flankesteaks med bagt kartoffet og tzatiki

Flankesteak er en forholdsvis ny udskæring af oksekød. Kødet er mørt, ikke så dyrt og det har ikke lang stegetid. Det kolde kød er godt som pålæg i f.eks. en sandwich.

FLANKESTEAK MED BAGT KARTOFFEL OG TZAZIKI (2 personer)

1 flankesteak ca. 400 g (kød også til sandwich)
1 tsk olie
1-2 tsk. timian eller rosmarin
salt og peber
1-2 bagte kartofler á 150 g
salt og lidt krydderurt
2 dl Cheasy A 38
1 salatagurk
1 fed presset hvidløg
Tilbehør: tomater og eller grøn salat

Hæld A 38 til afdrypning i et kaffefilter eller andet lagt i en sigte over en skål, gerne 2 timer eller længere. Riv agurken, drys den med salt. Knug væden fra efter 10 minutter. Vend den i den afdryppede A 38 og smag til med presset hvidløg og lidt peber. Vask kartoflerne, flæk dem og drys med sal. Læg en lille krydderuret på hver og bag dem midt i en 200 grader varm ovn til de er møre, ca. 1/2 time. Smør olien på kødet og drys med krydderier. Varm en teflonpande godt op og brun kødet på begge sider. Lad det stege ved svagere varme 6-7 minutter på hver side. Lad det trække 15 minutter. Skær tynde skiver på tværs af kødet og server det med Tzaziki, den bagte kartoffel og lidt grønt. Beregn 3-4 skiver pr. person. Rester af kødet bruges til pålæg i en sandwich.

pr.portion: 365 kcal ( 1540 kj) 6 g fedt 14,8 fedtenergi %

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau