VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Roulade med bær

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Roulade med bær

Vil du lave noget rart i en fart ? får du uventede gæster eller har en familie der skriger på noget sødt ? så er løsningen her.

ROULADE MED BÆR

3 æggehvider
3 æggeblommer
1,5 dl sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1/2 tisk hjortetaksalt
Fyld: 400 g friske eller frosne bær eller anden frugt blendes let med ca. 11/2 dl sukker. Er bærrene sure kan der tilsættes mere sukker.

Ovnen tændes på 225 grader. Fyldet til kagen gøres klar. Bageformen til kagen foldes af et stykke bagepapir på ca. 35 x 45. På alle 4 sider foldes en kant på 2 cm og i hvert hjørne holdes formen sammen med en papirklips. Papiret lægges på en bageplade. Æggehviderne piskes stive med håndmixer. Æggeblommerne piskes godt med sukker og blandingen vendes let i de stiftpiskede æggehvider.
Sådan ser du om et æg er friskt .
De to slags mel og hjortetaksaltet blandes og sigtes/vendes forsigtigt i æggemassen. Dejen fordeles jævnt i papirformen og kagen bages i ca. 8 min eller til den er let lysebrun. Medens kagen er i ovnen skæres et stykke bagepapir af i samme størrelse som kagen og drysses med sukker. Når kagen tages ud af ovnen vippes den hurtigt over på det sukkerdryssede papir så bageformen kommer øverst. Nu trækkes bageformen af og fyldet fordeles på den varme kage, som derefter rulles fast sammen ved hjælp af papiret som den ligger på. Kagen rulles ind i papiret og ligger her til afkøling. Inden kagen skal serveres kan den drysses med flormelis før den skæres i stykker.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau