VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Frugtgrød

Længes du efter gammeldags frugtgrød ? så prøv opskriften her. Det er tit generationers erfaring som ligger i hver enkelt opskrift på Rødgrød med Fløde eller Jordbærgrød, Hindbærgrød osv. Her kommer vi med Madkanalen bud på en dejlig, sund frugtgrød som du kan gøre til din egen.

FRUGTGRØD

1 kg frisk eller frossen frugt gerne 2-3 forskellige slags.
(f.eks. solbær, ribs, hindbær, jordbær, blåbær, rabarber, brombær eller blommer )
ca. 1 l .vand
ca. 500 g sukker
Evt. 1 stang vanilje
ca. 4 spsk. kartoffelmel

Den rensede og skyllede frugt kommes i en gryde af passende størrelse. Bærrene dækkes godt og vel med vand. Frugten koges forsigtigt igennem til den er mør- ikke længere end nødvendigt. Vaniliestangen flækkes og den koges med sammen med frugten Sukkeret tilsættes og det gives et kort opkog. Er grøden ikke sød nok kan mere sukker tilsættes. Det lyse skum på bærrene skummes bort. Kartoffelmel røres med 1,5 dl. vand og den kogende frugt tages af kogepladen hvorefter jævningen med kartoffelmel langsomt hældes i under omrøring. Grøden må ikke koge når den er jævnet så bliver den sej og lang. Hvis frugtgrøden skal hældes op i en glasskål skal den køle lidt ned, da skålen ellers let springer hvis grøden er for varm. Frugtgrøden spises med mælk eller fløde- og er en vidunderlig frisk og dejlig dessert. Frugtgrøden kan også laves udelukkende af æbler. Vælg gerne det gode danske madæble Belle de Boskob som let koger ud og har en fin og aromatisk smag.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau