VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Kalvefrikassé med asparges

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Kalvefrikassé med asparges

Det er dansk kalvekød der bliver brugt i denne lækre frikassé med grønne asparges i en cremet sauce. Andre danske grøntsager som blomkål, broccoli, ærter og gulerødder kan også kommes i, så det er rigtig sommermad.

KALVEFRIKASSÉ MED ASPARGES (4 Personer)

ca. 700 g kalveklump eller bov u/ ben
vand tilsat:
1 løg
1/2 bdt. persille
salt og nogle hele peberkorn
Sauce:
25 g smør
1 spsk. hvedemel
ca. 4 dl siet suppe
1/2-1 spsk. citronsaft
2-3 spsk. creme fraiche 18%
1 bdt. hakket dild
1/2 bdt. hakket persille
1 bdt. grønne asparges (ca. 400 g)
Tilbehør: nye kartofler og eller nye grøntsager, brød

Skær kødet i pæne store terninger. Kom dem i en gryde med vand der dækker. Bring i kog og fjern skummet. Tilsæt salt, peberkorn, et renset løg og skyllet, hel persille. Kog under låg til kødet er mørt, ca. 1 1/2 time. Tag kødet op, kog suppen lidt ind og si den. Smelt smørret i gryden og pisk melet i. Tilsæt suppen lidt ad gangen og kog saucen jævn. Kom citronsaft og creme fraiche i og kog igennem. Skyl og hak dild og persille, vend det i og smag saucen til. Snit aspargesne i 3 cm lange stykker og damp dem lige møre i saucen. Hæld den over kødet og server retten med nye kartofler og/ eller grøntsager.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau