VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Hyldebærsaft

HYLDEBÆRSAFT

1-1½ kg hyldebær
¾ l vand
3 syrlige æbler
pr. l. siet saft:
ca. 250 g sukker
evt. 1 tsk. flydende Atamon

Skyl bærrene og klip de grove, grønne ribber af (bærrene skal ikke pilles helt fra stilkene). Kom dem i en stor gryde sammen med æbler skåret i kvarte. Hæld vandet ved, og bring det langsomt i kog. Kog ca. 20 minutter, til bærrene brister. Hæld det hele i en saftpose eller et fint klæde over en sigte, og lad det dryppe af. Mas ikke bærrene. Når saften er dryppet fra, måles den. Kog den hurtigt op igen med sukker og smag om den er tilpas sød. Ønskes en mere syrlig saft kan man tilsættes 1 tsk. citronsyre pr. l saft. Kom saften på skoldede flasker, og bind dem til med det samme. Hyldebærsaften kan bruges til hyldebærsuppe, som kold drikkesaft eller til en skoldhed hyldebærtoddy med rom.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau