VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Vaniljekranse

VANILJEKRANSE

Dej:
250 g mel
200 g smør
1/2 sammenpisket æg
Sådan laver du et letpisket æg .
150 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
Sådan bruger du en vaniljestang .
50 g smuttede fint malede mandler
Sådan smutter du mandler .

Det kolde smør smuldres fint med mel og sukker og vanilje. De finthakkede mandler tilsættes og dejen samles med det sammenpiskede æg. Dejen hviler koldt mindst 1 time. Dejen køres ud i lange strimler gennem en kødmaskine med en stjerneformet forsats, eller dejen rulles ud i lange pølser med en diameter på 1 cm. Man kan give dejen den stjerneformede profil ved at trække en gaffel hen over dejen. Nu skæres dejen ud i stykker på ca. 10 cm, som samles i en ring eller krans, og lægges på bagepladen. Bagetid 8-10 min. ved 200 grader. eller til kagerne er let lysebrune.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau