VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Aubergine-medaljer

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Aubergine-medaljer

Der er ikke noget bedre end sommergrøntsager. De små aubergine-medaljer smager intenst af sydens sol og spises som et vegetarisk måltid eller sammen med tynde skiver røget culotte og et godt brød.

AUBERGINE-MEDALJER (4 personer)

1 stor aubergine eller 2 små
1-2 courgetter
1 ds. hakkede, flåede tomater
½ dl tomatpure
1 fed hakket hvidløg1-2 spsk. olivenolie
lidt timian og rosmarin (eller herbes de Provence)
salt og peber
ca. 125 g revet ost, gerne chiliost fra Karoline
Tilbehør: tynde skiver røget culotte, brød og lidt grøn salat

Skære auberginen i ret tykke skiver. Læg dem på en plade med bagepapir, pensl med olie og drys med salt. Bag dem i ca. 15 minutter ved 210 grader, til de bliver let mørke i kanten. Kog imens de flåede tomater med tomatpure, 1 spsk olivenolie, hakket hvidløg og krydderier til en meget tyk, tæt sauce. Den skal have en kraftig smag. Rør i den jævnligt. Skru ovnen ned til 200 grader. Skær courgetterne i lidt tykke skiver. Kom en lille skefuld af saucen på hver aubergineskive. Drys med et lag ost, og læg en skive courgette ovenpå. Pensl igen med olie, og krydr toppen let. Bag medaljerne 15-20 minutter. Server dem varme eller lune med salat, kød og brød.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau