VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Oksebov med abrikoser

Ofte springer vi den mad over, der tager lidt tid at lave, og det er synd. De billige stykker af oksen har en pragtfuld smag. Men man kan lade dem stege et par timer om aftenen, mens fjernsynet kører ? så er det nemt til næste dag: Bov stegt med abrikoser, løg og æbler er umagen værd

OKSEBOV MED ABRIKOSER (4 personer)

1 stykke oksebov u/ben ca. 1,2 kg
salt og peber
20 g smør
lidt timian
10 skalotteløg eller 2 alm. løg
12 tørrede abrikoser
2-3 syrlige æbler
evt. lidt majsstivelse til jævning
Tilbehør: grov mos af kartofler og selleri

Pil de små løg. Store løg skæres i både. Brun kødet godt på alle sider i smørret og krydr med salt, peber og timian. Læg det i et stort, ovnfast fad. Brun også løgene, og kom dem ved. Kog panden af med vand, og hæld det ved kødet så det står ca. to cm op omkring. Læg abrikoserne ved. Sæt fadet på nederste rille i en 180 grader varm ovn. Lad det stege ca. 2 timer. Skær æbler i brede både med skrællen på, og læg dem omkring kødet. Steg endnu en halv time, eller til kødet er mørt. Jævn evt. skyen i en gryde. Skær kødet i skiver, og anret frugter og løg omkring. Hæld skyen ved.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau